BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

A(R)TIK YOK - Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği Bilinçlendirme Projesi

Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu öğretmen, öğrenci ve velileri A(R)TIK YOK diyor

Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Balıkesir üniversite ile özel bir proje de birlikte hareket ediyor.    Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin atık ve çöp ayrımını yapabilmeleri, atık çeşitlerini öğrenmeleri, geri dönüşüm ürünlerini ve süreçlerini öğrenerek bilinçlenmeleri, atık geri dönüşüm oranının artırılması ve yayılması amacıyla A(R)TIK YOK projesi hayata geçirilecektir. Ortaokul 7. sınıf öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine eğitimler verilerek her ay, haftalık periyotlarla atık toplama etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlere, %100 geri dönüştürülmüş atık kağıttan üretilmiş A(R)TIK YOK Sürdürülebilir Yaşam için "Atık Yönetimi, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği" Kolaylaştırıcı Rehberi kitapçığı ile birlikte oyun kartları dağıtılarak öğrencilere eğlenceli ve öğretici etkinlikler yapmalarına imkan verilecektir. ğrencilere her ay farklı bir geri dönüşüm tesisi ziyareti düzenlenerek bu atıkların işleme yöntemleri gösterilecektir. 3 farklı ildeki geri dönüşüm tesisine ziyaret düzenlenerek, diğer illerdeki farklı geri dönüşüm tesislerini ziyaret etmeleri sağlanacaktır. Proje sonunda pekiştirmek ve daha geniş çaplı bir etki yaratmak amacıyla tiyatro, sergi ve workshop yapılacaktır. A(R)TIK YOK ile birlikte, çöpe atılan atık miktarlarının azalması, geri dönüşen atık miktarının artması beklenmektedir. Projenin başarılı olmasıyla birlikte diğer okullarda uygulanmasıyla birlikte Balıkesir, geri dönüşüm konusunda önemli bir konuma sahip olacaktır. Veli eğitimleri ile projemiz başlamıştır.

01-12-202101-12-202101-12-202101-12-202101-12-202101-12-202101-12-202101-12-202101-12-2021

Yayın: 01.12.2021 - Güncelleme: 05.10.2022 10:48 - Görüntülenme: 294