T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

BİR KİTAP BİN ETKİNLİK ETWİNNİNG PROJESİ

BİR KİTAP BİN ETKİNLİK ETWİNNİNG PROJESİ PANDEMİ KOŞULLARINDA DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ.  

Türkçe Öğretmenimiz Fatma İPEK BEREKAT danışmanlığında yürütülen Bir Kitap Bin Etkinlik 2019 projesi Ekim 2019 da 10 Türk 1 İtalyan ortakla bir Avrupa projesi olarak baslayip Mayıs 2020 de sona erdi. Pandemi sürecinde proje planı dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alınarak revize edilmiştir. Proje çalışmaları hız kesmeden uzaktan eğitim kanalları kullanılarak devam etti. Böylece öğrenciler de evdeki kaygılı bekleyiş yerini keyifli kitap okuma ve etkinlik yapma sürecine dönüştürdü. Sona yaklaşırken tüm ortak okulların ögretmen ve öğrencilerinden oluşan bir ortak ürün icin ogrenci karma takımlari olusturuldu. Bu karma takımlar "Özgürlük Gezegeni Manifestosu" yazdı.

Bir senaryo oluşturduk.

İnsan eliyle mahfedilen dünyada yeni bir yaşam için yeni bir gezegen arayışına giren bilim insanları yeni bir gezegen bulmustur. Ancak insanoglu aynı hataları yapmasın diye Özgürlük Gezegeni adını verdikleri yeni gezegene gençlerden "Yeni Dünya Manifestosu " yazmalarını isterler.

1-Tüketim Kültürü ve Ekonomi

2-Sağlık Politikaları

3-Gönüllülük Faaliyetleri ve Sivil Toplum Hizmetleri

4-Eğitim Politikaları

5-Çevre Politikaları (Sürdürülebilirlik)

6-Sanat Politikaları

7-Sanatsal Faaliyetler (Ortaokul)

İste bu 7 ana başlıktan oluşan 7 ayrı takımın çalışmalarını içeren proje sergimizi siz değerli izleyicilerin beğenisine sunuyoruz. Biz öğretmenler ve oğrencilerimiz karma takımlarla çalışmaktan, ortaya daha önce yapılmayan ürünler koymaktan çok keyif aldık. Umarım sizlerde proje sergimizi gezerken aynı keyfi duyarsınız. İyi seyirler.

https://www.artsteps.com/embed/5ec98d035a5444228d529261/560/315

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.06.2020 - Güncelleme: 05.10.2022 12:04 - Görüntülenme: 464
  Beğen | 0  kişi beğendi