T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

Game of Maths

Günümüzde kullanılan bilgi öğrenme sistemlerinin bir sonucu olarak, bilginin beyin tarafından hızlı bir şekilde algılanması ve işlenmesi ve düşünce olarak geri verilmesinde sorunlar yaşanmaktadır, bu da beynimizin büyük bir kapasite ile kullanılmasını ve ona göre eğitilmesini vazgeçilmez kılmaktadır. . Bu amaçla, geleneksel öğretim yöntemlerinin ötesinde analitik düşünme becerilerini geliştirerek öğrencileri sorgulamaya ve araştırmaya teşvik eden uygun bir yönetime ihtiyaç vardır.

 

Öğrencinin analitik düşünme, hızlı öğrenme, hızlı hatırlama ve hızlı analiz becerilerinin artırılması; İnsanlara bir konuya çoklu bakış açısıyla yaklaşmayı öğreten zihinsel ve entelektüel bir öğretim sistemi olan oyunlara ihtiyaç vardır, bu nedenle projemizde yapacağımız etkinliklerle matematiksel bilgi ve becerileri oyunlarla kazandırmayı planlıyoruz. Kuruculuğunu okulumuz ile Fransız Okulun yaptığı projenin diğer ortakları Türkiye,İspanya ve Hırvatistan dır. Proje faaliyetleri okulumuz matematik öğretmeni Beyhan KARTAL tarafından gerçekleştirilmektedir.

 As a result of the information learning systems used today, there are problems in the rapid perception and processing of the information by the brain and giving it back as thought.This makes it indispensable to use our brain with a large capacity and to train it accordingly. For this purpose, there is a need for an appropriate management that encourages students to question and research by developing their analytical thinking skills beyond traditional teaching methods.

Increasing the analytical thinking of the student, rapid learning, fast recall and fast analysis skills; There is a need for games, which are a mental and intellectual teaching system that teaches people to approach a subject from multiple perspectives.For this reason, we plan to provide mathematical knowledge and skills with games through the activities we will do in our project.Our school founded by the French in the other other projects in Turkey, Spain and Croatia. Project activities are carried out by our school math teacher Beyhan KARTAL.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2020 - Güncelleme: 05.10.2022 12:02 - Görüntülenme: 256
  Beğen | 1  kişi beğendi