BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

I'm Using Safer Internet I Don't Leave a Digital Footprint

Yarısından fazlasının internet kullanıcısı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyaya sınırsız kapı olarak tanımlanan internet ortamında, insanların çevrim içi güvende olması çok zor. İnternette gezdiğimiz mecralarda bıraktığımız "Dijital Ayak İzlerimiz" kayıt altına alınır. Bu izlerin gelecekte bir gün ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. Projemiz ile öğrencilerimiz için interneti bilinçli ve güvenli kullanmayı, sanal ortamda olabildiğince dijital ayak izi bırakmamayı, okullarda güvenli internet kullanımı konusunda bir politika ve kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Kuruculuğunu yaptığımız projemizde Romaya,Litvanya,Estonya, Bulgaristan,Portekiz,Ürdün ve Türkiye diğer ortaklardır. Proje faaliyetleri okulumuz matematik öğretmeni Beyhan KARTAL tarafından yürütülmektedir.

We live in a world where more than half of them are internet users. It is very difficult for people to be safe online in the internet environment, which is defined as an unlimited door to the world. Our "Digital Footprints" that we leave in the channels we surf on the Internet are recorded. It is highly likely that these traces will appear one day in the future. With our project, we aim to use the Internet consciously and securely for our students, not to leave a digital footprint as much as possible in the virtual environment, and to create a policy and culture on safe internet use in schools.In our project we did the founder of Romania, Lithuania, Estonia, Bulgaria, Portugal, Jordan and Turkey are the other partners. Our project learning school is run by Beyhan KARTAL, a mathematics teacher.

Yayın: 18.12.2020 - Güncelleme: 05.10.2022 12:02 - Görüntülenme: 378