T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

WEBA eTwinning Projesi

Balıkesir' de ortaokul öğretmenlerince oluşturulan WEBA (Web ve Eba) uluslararası eTwinning Projesi web 2 araçları ile Eba platformuna ders içerikleri oluşturarak uzaktan eğitime destek olmanın yanı sıra "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konusunda da farkındalık yaratıyor.

Karesi ilçesi Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu   Türkçe Öğretmeni Fatma İPEK BEREKAT'ın kuruculuğunda,Kayabey Şfk Ortaokulu matematik öğretmeni Dilek DÖNDERDİ YANIK, Çiğdem Batubey Ortaokulu fen ve teknoloji öğretmeni Seda ALKIVILCIM ve Ali Hikmet Paşa İlkokulu özel eğitim ögretmeni Gökhan BEREKAT'ın ortak olarak yer aldığı WEBA (Web ve Eba) uluslararası eTwinning Projesi; 4 ülkeden 14 öğretmen ve 170 öğrencinin katılımıyla web 2 araçları ile uzaktan eğitimi destekleyici ders materyallerinin özellikle MEB platformu olan Eba'da paylaşılması amacıyla 10-14 yaş grubu öğrenciler için oluşturulmuştur.

WEBA- Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon nedir?

Yerel basında yeralan haberlerimiz için tıklayınız.

 

 

Öğrencilerin yeni nesil öğrenme uygulamalarını derslerde daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak için web 2 araçları ile ders içerikleri oluşturulmaktadır. Ekim 2020'de başlamış ve Mayıs 2021'e kadar sürecek olan proje kapsamında 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Zoom platformu üzerinden tüm ortakların katılımı ile çevrim için olarak "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" farkındalığı etkinlikleri yapıldı.


Proje üye öğrencileri bu önemli konuda yaptıkları araştırmaları çevrim içi toplantıda İngilizce olarak sunum yaptılar. Ayrıca Litvanya ve İtalya'daki projeye üye öğrencilerle görüştüler. Öğrencilere bilgilendirici videolar ve slaytlar izletildi, kendi hazırladıkları sorulardan Quizizz yarışması yapıldı, dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi. En son yapılan ankette ise "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konusunda kelime bulutu oluşturuldu. Böylece öğrencilerin bu önemli konuda bilgi sahibi olmaları sağlanmış oldu.

 

 

02-02-202102-02-202102-02-202102-02-2021

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2021 - Güncelleme: 05.10.2022 11:53 - Görüntülenme: 347
  Beğen | 1  kişi beğendi