Mrt

Okulumuzun ilk Erasmus + projesi olan IPA (Information Processing Agents) adlı proje kapsamında İtalyan okul koordinatörlüğünde ikinci online proje toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya okulumuzdan proje koordinatörü Beyhan Kartal, Şebnem Özenç ve Ebubekir Sümengen katılmıştır. Proje aktiviteleri, twinspace kullanımı ve proje hareketliliklerinin görüşüldüğü toplantı sonucunda yeni kararlar alınmıştır. Küçük bir değişiklikle ilk hareketliliğin ülkemize yapılması ve okulumuzun ev sahipliği yapması konusunda fikir birliğine varılmıştır. Okulumuz aksi bir durum olmadığı sürece 21-27 Haziran tarihleri arasında İtalya, İspanya, Litvanya, Portekiz ve Türkiye'den misafirlerini ağırlayacaktır.

Mrt

Okulumuzun Erasmus+ KA229 IPA adlı projesi kapsamında Beyhan KARTAL, Şebnem ÖZENÇ, Ebubekir SÜMENGEN ve proje ekibindeki öğrenciler tarafından çeşitli kodlama etkinlikleri yapılarak Codeweek haftasına katkıda bulunulmuştur.

Mrt

Okulumuzun Erasmus+ KA229 IPA adlı projesi kapsamında Beyhan KARTAL, Şebnem ÖZENÇ, Ebubekir SÜMENGEN ve proje ekibindeki öğrenciler tarafından hazırlanan okulumuz logosu 703 oydan 240 ını alarak 1. Seçilmiştir.

Mrt

Mart ayı etkinlileri kapsamında öğrencilerimiz aile üyeleriyle mutfağa girip yemek hazırladılar, spor webinarına katılıp hergün evde yapabilecekleri etkinlikleri öğrendiler, sanat etkinliği kapsamında el işi ürünler ortaya çıkardılar. Evde oldukları bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştılar.

May

Öğrencilerimiz Küresel  Salgın döneminde en çok hissettiğimiz 3 duyguyu Mentimeter aracılığıyla ifade edip ortak bir kelime bulutu oluşturdular. Diğer çalışmamızda öğrencilerim toonytool ile karikatür oluşturmayı tercih ettiler. Birden fazla karikatür hazırlayıp hissettiklerini anlattılar.

May

Projedeki öğrencilerimiz ile okulumuz Rehber Öğretmeni Mehtap YILMAz'ın katılımıyla zamanı verimli kullanma konulu bir webinar gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz webinar sonrası kendi çalışma planlarını oluşturdular ve uygulamaya başladılar. Webinarımızda kitap okumanın önemini bir kez daha vurguladık ve  öğrencilerimiz bu ay okudukları kitapları paylaştılar.

Zamanım Benim Elimde Webinarımız

Mrt

Stem Art Be Smart proje ekibi olarak  "Dünya Su Gününüzü" kutluyoruz. "Su olmazsa hayat olmaz" sloganımızla susuzluğa farkındalık deneyimiz.

Mrt

Geri Dönsün Tasarım Olsun eTwinning Projesinin mart ayı kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırladığı etkinlik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında online olarak düzenlediğimiz törende şehitlerimizi saygı, şükran ve minnet duygularıyla bir kez daha andık.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü kapsamında Türkçe Öğretmenimiz Mehmet Akif Canbay Moderatörlüğünde yüksek öğrenci katılımıyla online etkinlik düzenledik. İstiklal Marşımızın 100.yılı kutlu olsun.

Mrt

Öğretmenlerimiz Fatma İpek BEREKAT, Didar Esin EŞER, Aylin BAŞARAN, Emre SAVAŞ ve diğer ortakların yürüttüğü STEM ART BE SMART ile Mart ayı etkinlikleri kapsamında Astronom Dr. Umut YILDIZ ile öğrencilerimizi çevirim içi sohbete davet ettik. Konuğumuz NASA'nın Mars projesinde görev almasıyla öğrencilerimizde oldukça büyük ilgi ve merak uyandırdı. Oldukça sıcak bir sohbet ortamı sağlayan konuğumuz, öğrencilerimizin uzay- yaşam, mars ve astronotluk hakkındaki meraklarını arttırarak astronomi tutkusunu açığa çıkardı. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ederiz

Mrt

Rehber Öğretmenimiz Mehtap YILMAZ'ın kurucusu olduğu "FUTURE FOR SOCIETY" adlı e Twinning projemizle, ülkemizdeki Sivil Toplum Örgütlerinin nasıl çalıştığını, nasıl farkındalık yarattıklarını, nasıl önerilerle dünyamızı güzelleştirmeye çalıştıklarını derneklerin gönüllü çalışanlarından dinleyerek gençlerimizde duyarlılık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Projemizin sosyal medya tanıtım hesapları için tıklayınız.

Mrt

BİGEP  Okur Yazar Buluşması Etkinlikleri kapsamında Türkçe Zümresi Öğretmenlerimiz Ünlü Çocuk Edebiyatı Yazarı Aytül AKAL ile öğrencilerimizin buluşmasını sağladılar. Öğrencilerimiz için çok güzel, heyecanlı bir etkinlik oldu. Öğretmenlerimzi tebrik ederiz.

Şbt

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Rana Öznur ATEŞ rehberliğinde  okulumuzun katılmış olduğu eTwinning projesi  "GELECEĞE SU BIRAK"  projesi için  çalışmalar başlamışlardır. Projemizde su kaynaklarının doğru kullanılması, su kirliliğini önlemek  ve su tasarrufu ile ilgili toplum bilinci oluşturmak amaçlanmıştır.

Öğrencilerin; Su kaynaklarının korunması, Yağmur sularının ve atık suların tekrar kullanımı, Su kaynaklarımız ve kaynaklarımızın etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak, Su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturulması, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı konusunda beceri kazanması, Sunuş  ve kendini ifade etme becerileri kazanılması, Dil becerilerini  geliştirmesi hedeflenmektedir.

Şbt

"Mesleğim Hayatım" platformu, Avrupa Eğitim Vakfınca hazırlanan "Kariyer Rehberliğinde Uluslararası Trendler ve İnovasyon" 2020 yılı Değerlendirme Raporu'nda, örnek yenilikçi uygulama seçildi.