T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu

Haberler

Ara

"21.Yüzyıl becerileri" ile donatılmış, yeni nesil bireylerin yetiştirilmesi güçlü disiplinler arası etkileşimin sonucunda mümkündür.Bu projedeki bütün ortaklar teknolojinin nimetinden faydalanmanın ve geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirmenin artık sıradan yöntem ve stratejilerle mümkün olmadığını bilmektedir.Ortak okullar;ezber,sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için STEAM destekli kodlama ve programlama eğitimi ile bu becerileri aşılamayı planlamaktadır. 

Ara

 

Teknoloji ve internetin baş döndürücü gelişimi yaşam kalitemizi de etkilemektedir. Güncel gelişmelerin ve geleceğin teknolojilerinin bilgisayar ve internet teknolojilerinde devam edeceği bir gerçektir. Bu projedeki tüm ortaklar, teknolojinin nimetlerinden yararlanmanın ve sıradan yöntem ve stratejilerle geleceğe nitelikli insan yetiştirmenin artık mümkün olmadığını biliyor. Ortak okulların, sorgulamadan, eleştirmeden ve sadece ezberleyerek öğrenen nesiller yerine 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireyler yetiştirmek için STEAM destekli kodlama ve programlama eğitimleri ile bu becerileri aşılaması planlanıyor. Amacımız, 21. yüzyılın ilk kuşağı olma unvanına sahip z kuşağının ilgisini kodlama gibi yaratıcı bir etkinliğe odaklayarak, 21. yüzyıl becerilerine sahip öğrenciler üreten ve tüketmeyen bir nesil yetiştirmektir.eTwinning projemiz İtalya Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ projemizin devamı niteliğindedir. Proje; okulumuz matematik öğretmenleri Beyhan KARTAL,Şebnem Özenç ve Türkçe öğretmeni Ebubekir SÜMENGEN tarafından yürütülmektedir.

Ara

Günümüzde kullanılan bilgi öğrenme sistemlerinin bir sonucu olarak, bilginin beyin tarafından hızlı bir şekilde algılanması ve işlenmesi ve düşünce olarak geri verilmesinde sorunlar yaşanmaktadır, bu da beynimizin büyük bir kapasite ile kullanılmasını ve ona göre eğitilmesini vazgeçilmez kılmaktadır. . Bu amaçla, geleneksel öğretim yöntemlerinin ötesinde analitik düşünme becerilerini geliştirerek öğrencileri sorgulamaya ve araştırmaya teşvik eden uygun bir yönetime ihtiyaç vardır.

 

Öğrencinin analitik düşünme, hızlı öğrenme, hızlı hatırlama ve hızlı analiz becerilerinin artırılması; İnsanlara bir konuya çoklu bakış açısıyla yaklaşmayı öğreten zihinsel ve entelektüel bir öğretim sistemi olan oyunlara ihtiyaç vardır, bu nedenle projemizde yapacağımız etkinliklerle matematiksel bilgi ve becerileri oyunlarla kazandırmayı planlıyoruz. Kuruculuğunu okulumuz ile Fransız Okulun yaptığı projenin diğer ortakları Türkiye,İspanya ve Hırvatistan dır. Proje faaliyetleri okulumuz matematik öğretmeni Beyhan KARTAL tarafından gerçekleştirilmektedir.

Ara

İnsanların hayatlarını kolaylaştıran pek çok şeyde matematiğin çok önemli bir yeri ve önemi vardır. Matematik, fen bilimlerinde, sosyal bilimlerde hatta sağlık bilimlerinde uygulanarak bu bilimlerin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu tür bilimlerde karşılaşılan problemlerin çözülebilmesi için önce matematiksel modelinin kurulması daha sonra da bu modele göre problemin çözülmesi gerekir. Bu açıdan diğer bilimler matematik olmadan bir adım dahi ilerleyemezler. Bu yüzden günlük hayatımızın her evresinde karşı karşıya olduğumuz böyle bir bilimi öğrencilere sevdirmek ve önemini kavratmak onların gelecekte ki meslek seçimlerini de olumlu yönde etkileyecektir. 

Ara

 

Yarısından fazlasının internet kullanıcısı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyaya sınırsız kapı olarak tanımlanan internet ortamında, insanların çevrim içi güvende olması çok zor. İnternette gezdiğimiz mecralarda bıraktığımız "Dijital Ayak İzlerimiz" kayıt altına alınır. Bu izlerin gelecekte bir gün ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. Projemiz ile öğrencilerimiz için interneti bilinçli ve güvenli kullanmayı, sanal ortamda olabildiğince dijital ayak izi bırakmamayı, okullarda güvenli internet kullanımı konusunda bir politika ve kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Kuruculuğunu yaptığımız projemizde Romaya,Litvanya,Estonya, Bulgaristan,Portekiz,Ürdün ve Türkiye diğer ortaklardır. Proje faaliyetleri okulumuz matematik öğretmeni Beyhan KARTAL tarafından yürütülmektedir.

Haz

Türkçe Öğretmeni Fatma İPEK BEREKAT danışmanlığında yürütülen, My Golden Values(Benim Altin Degerlerim) projesi 3 Litvanyali,1 Tunus,1 Ermenistan olmak uzere 5 yabanci 18 Türk ortaktan oluşan bir eTwinning projesidir.

Haz

BİR KİTAP BİN ETKİNLİK ETWİNNİNG PROJESİ PANDEMİ KOŞULLARINDA DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ.  

Haz

Türkçe ogretmeni Fatma İPEK BEREKAT danismanliginda eTwinning My Golden Values projesi kapsaminda "Sevgi Manileri" yazan ogrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Türkçe Öğretmeni Fatma İPEK BEREKAT danismanliginda eTwinning My Golden Values projesi kapsamında öğrencilere "Bir varmış bir yokmuş ,tamamı yaşlılardan oluşan bir köy varmış."cümlesi verilerek  bu masalın devamını getirmeleri istendi. İçinde biraz hoşgörü,biraz empati,biraz sevgi degeri olan. Ortaya bu ürünü çıkardılar. Evde kalıp üretmeye devam eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Oluşturulan masal için tıklayınız.

Haz

Kayabey ŞFK Ortaokulu olarak Turkce ogretmeni Fatma İPEK BEREKAT danismanliginda Bir Kitap Bin Etkinlik  projesi kapsaminda yapilan  etkinliklerden biri de proje kitabı Anne Frank 'ın bir bölümünü 3 boyutlu hale getirmekti. Proje ekibi ogrencilerimiz  bu etkinliği çok sevdi. Kimi arka evde Anne Frank'ın odasını,kimi evin mutfağını, kimi kitabın sonunda günlüğün kitap haline getirilmiş halini boyutlandirdi.

Mrt

Okulumuz 1 yıl aradan sonra tekrar eTwinning okulu olmuştur. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Öğretmenlerimiz Didar Esin EŞER, Fatma İPEK BEREKAT, Merve YÜZBAŞIOĞLU'nun yürüttüğü eTwinning projeleri UDS tarafından 5 Ulusal Kalite Etiketi ve 3 Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Öğretmenevinde düzenlenen ödül  töreninde Okul Müdürümüz Hayati ÇELEBİ ve öğretmenlerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup YILDIZ'ın elinden  Avrupa Kalite Etiketi ödülünü almışlardır. Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Okulumuz  6/C sınıfı öğrencileri, matematik öğretmenleri Beyhan KARTAL gözetiminde 19 Eylül 2019'da başlayan Let's Join Codeweek2019 adlı 36 ortaklı uluslararası e-twinning projesi kapsamında derslerinde 5-20 Ekim kodlama haftası boyunca pixel kodlama,scratch,studio code ve artırılmış gerçeklik uygulamaları yaparak kodlama etkinliğine katılım sağladılar.

Eba haber:   http://www.eba.gov.tr/haber/1571398376

Ekm

"Kardeş Şehirler Buluşuyor, Dünya Temiz Çevreye Kavuşuyor" projesi kapsamında Karesi Belediyesi ve Schwabisch Hall Belediyesi ortak çalışmasında; öğretmenlerimiz Sevil YİĞİT, Demet LEk önderliğinde öğrencilerimiz Songül Sıdıka Gezer, Ömer Efe Şermet, Okan Soylu, Sueda Kılıçaslan, Fikriye Karahan, Ege Coşgun, Sadriye Demirhan farkındalık faaliyetlerine katılmak üzere Almanya ziyaretinde bulundular.

Haz